Nejlepší chleba ve vajíčku Pohlreich

Nejlepší chleba ve vajíčku Pohlreich
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    5 minut
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    15 minut

Nejlepší chleba ve vajíčku Pohlreich

Nejlepší chleba ve vajíčku Pohlreich je častá večeře v naší rodině. Není to sice nejzdravější jídlo, ale máme ho rádi. Chleba ve vajíčku je rychlý a opravdu jednoduchý na přípravu. Hodí se nejen k večeři, ale také jako svačina třeba na cesty. Já používám tuto variantu, protože se stala naší nejoblíbenější. Na tuto variantu budete potřebovat: Chleba, olej, vejce, sůl, plnotučnou hořčici a zeleninu. Nakonec zdobíme petrželkou. Samozřejmě můžete vyzkoušet ozdobit se vším, co máte rádi.

Suroviny na přípravu chlebu ve vajíčku:
  • Chleba – já použila kmínový chléb, nakrájený na plátky
  • Vejce – 2ks, rozšlehané
  • Sůl – špetka, na ochucení vajíčka
  • Olej – na smažení
  • Plnotučná hořčice – dle chuti
  • Zelenina – já použila kyselou okurku, červenou cibulku, jarní cibulku, papriku
  • Petrželka – na ozdobu
Postup přípravy chlebu ve vajíčku:
  1. Vejce rozšleháme, osolíme špetkou soli a namočíme v nich krajíce chleba z obou stran.
  2. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Osmažené chleby ve vajíčku potřeme plnotučnou hořčicí a poklademe zeleninou.
  4. Zde jsem použila kyselou okurku, červenou cibulku nakrájenou na kolečka, papriku, jarní cibulku a petrželku na ozdobu.

 

Vyzkoušejte také:

  1. Zdravá vajíčková pomazánka (z cottage sýru)
  2. Poctivý domácí krtkův dort trochu jinak
  3. Hovězí vývar s nudlemi (pomalu tažený)

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.